Nieuws

1500 leerlingen stoepkrijten voor 75 jaar VN

Deze week krijten ruim 1500 leerlingen aan door hen zelf ontworpen schoolpleinvullend bordspel, om te vieren dat de VN deze maand 75 jaar bestaat. Komvoor ontwikkelde hiervoor het lesmateriaal en deed de PR voor dit project, in opdracht van de IJsselacademie en met een bijdrage van het vfonds en het Platform WO2 in Overijssel.

Deelnemende scholen

Van de Generaal van den Boschschool in Willemsoord tot de Kluinveenschool in Wierden en van basisschool Hoogengraven in Stegeren tot de Dominee Doekesschool in Hardenberg, scholen uit alle windstreken hebben zich aangemeld voor het IJsselacademie-project ‘Stoepkrijt voor vrijheid’: een doorlopende leerlijn van groep 1 tot groep 8 over internationale samenwerking, vrede en solidariteit, met als eindopdracht een gezamenlijk, klasoverstijgend bordspel dat op het hele schoolplein gestoepkrijt wordt.

In de media

https://www.facebook.com/ExpeditieOost/videos/4403834649691617/
Video van RTV Oost over de stoepkrijtdag op CBS Hoogengraven in Stegeren

Vandaag hebben RTV Oost, de Stentor, TC Tubantia en verschillende lokale media verslag gedaan van dit project, door bezoeken te brengen aan verschillende scholen waar tussen de buien door enthousiast gestoepkrijt werd. Het was een geslaagde dag!

Scholieren in Wierden vieren toch nog 75 jaar vrijheid, door Michel Hasselerharm in TC Tubantia, 8 oktober.

1500 leerlingen stoepkrijten voor 75 jaar VN, in Vechtdal Leeft, 8 oktober.

Hoosbui verdrijft stoepkrijtende kinderen naar binnen, door Cor van Dalen in De Stentor, 7 oktober.

Leerlingen aan de slag met ‘Stoepkrijt voor Vrijheid, in Steenwijkercourant, 9 oktober.

Leerlijn VN

Het ontwikkelde lesmateriaal over de VN is geordend in een leerlijn van groep 1 tot en met groep 8 en blijft ook los van het stoepkrijtproject de komende jaren breed inzetbaar in het basisonderwijs. Dit lesmateriaal is gratis te downloaden via www.komvoor.nl/leerlijnVN

Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!