Kennis geef je door

Nieuwsgierig naar onze projecten? Of wil je graag een tipje van de sluier over hoe je effectief samen kunt werken met het onderwijs? Download hier onze zeven tips voor impact in het onderwijs, en gratis digitaal lesmateriaal.
Stoepkrijt voor de vrijheid
Stoepkrijt voor de vrijheid

Download hier:

Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Expeditie vrijheid, tweede wereldoorlog in overijssel

Expeditie Vrijheid

In jouw groep 7/8 aan de slag met WO2 in Overijssel? Of nieuwsgierig hoe dit methodevervangende project precies in elkaar zit? Download hier dan gratis het complete lespakket, inclusief werkbladen, tips per gemeente en leerkrachtenhandleiding.
Misverstaand, creatief schrijven voor jongeren

Misverstaand

Wist je dat je een betere lezer wordt, van zelf creatief schrijven? Terwijl de methodes Nederlands op het voortgezet onderwijs kinderen hier vrijwel niet mee laten kennismaken? In het project Misverstaand, bedoeld voor klas 2/3 van het vmbo, leren kinderen in vier kant-en-klare lessen een spannend verhaal schrijven, van circa 1000 woorden.
Gratis materiaal

Leerlijn 75 jaar VN

Op 24 oktober 2020 bestaan de Verenigde Naties 75 jaar! Maar wat zijn de Verenigde Naties eigenlijk? Wat is de waarde van internationale samenwerking en solidariteit vandaag de dag? En kun je als school eigenlijk ook groepsoverstijgend samenwerken? In dit kant-en-klare lespakket, ontwikkeld dankzij het vfonds en Platform WO2 in Overijssel, maken leerlingen hier werk van.

Gratis maar niet rechtenvrij

Veel van onze projecten worden ontwikkeld in opdracht van gemeenten en provincies, en/of bekostigd met subsidies van een van de Rijksfondsen, zoals het Fonds Cultuurparticipatie. Dit betekent in feite dat dit lesmateriaal bekostigd is door ons allemaal! Logisch dus, om dit op kosten van de belastingbetaler ontwikkelde materiaal gratis online te zetten.

Let op: het materiaal mag gratis gebruikt worden in het Nederlandse onderwijs, maar niet aangepast of commercieel verspreid worden. Noch mogen de lesinhouden, opdrachten of andere content zonder toestemming opgenomen worden in educatieve producten van derden.