Educatie kan je op heel veel verschillende manieren aanbieden. Bij Komvoor ontwikkelen we het dan ook in vele vormen. Één vorm daarvan is een educatieve video.

Komvoor is op dit moment druk bezig met het ontwikkelen van z’n educatieve video voor het informatiecentrum van de Canadese begraafplaats in Holten. Een educatieve video kan een hele geschikte manier zijn om de leerling iets te leren. Wil je weten hoe wij dat aanpakken? Lees dan verder.

Informatie verzamelen

Bij het maken van een educatieve video is het belangrijk om helder te hebben welke informatie je wil overdragen. Of terwijl, wat moet een leerling aan het einde van de video mee naar huis nemen? Pas er wel op dat de lijst niet te lang wordt, te veel informatie kan ervoor zorgen dat de leerling het niet meer opslaat. 

Vorm

De volgende stap is om te gaan kijken in wat voor vorm de video gemaakt moet worden. Dit kunnen heel veel verschillende vormen zijn. 

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Journaal 
  • Documentaire
  • Interactieve video 
  • Verhalend ontwerp 
Kinderen bekijken een educatieve video in de klas

Script

Met de informatie en de vorm kan vervolgens een script worden geschreven. In een script staan de 4W’s; wie, wat, wanneer, waar? Je kan bijvoorbeeld ook aanwijzingen voor de acteurs in het script zetten, welke emotie komt er bijvoorbeeld bij kijken? Alles moet tot in het detail worden beschreven.

Productie

Het script is klaar? Hoe nu verder? De film kan natuurlijk niet in één keer worden opgenomen. Er moeten van tevoren nog een aantal zaken geregeld worden. Zo moeten er acteurs/actrices worden gecast, moeten er draaidagen worden in gepland etc.  

Wanneer alles tot in detail geregeld is kan de film worden opgenomen.

Montage 

De eindfase is de montage, ook wel het in elkaar zetten van de video. Hier wordt de film tot één geheel gemaakt. Er worden geluidseffecten en muziek toegevoegd. 

Is de montage klaar? Dan is je video good to go! 

Wil jij ook een educatieve video? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op.