Op maandag 1 november vond de feestelijke opening van ‘Gedonder in de Sassenpoort’ plaats! In opdracht van Anno ontwikkelden wij in 2020 het concept voor deze bijzondere schoolexcursie.

Het programma

‘Gedonder in de Sassenpoort’ is een unieke multimediale én lesmethodevervangende museale experience. Tijdens een klassenbezoek aan de Sassenpoort in Zwolle, leren leerlingen uit groep 5-6 de ins en outs van de Tijd van Steden en Staten kennen (1000-1500 na Christus). Van Hebban Olla Vogala tot de opbouw van een Middeleeuwse stad, van Hanze-muntjes tot de kledij van de verschillende standen. Met dit bezoek leren de kinderen in één klap alles over de Tijd van Steden en Staten, waardoor dit bezoek de reguliere lesmethode vervangt.

Betrokkenen

Komvoor tekende voor het concept, de audio, het onderwijskundig ontwerp en de productie van tekst, audio en vormgeving. Veel mensen hebben een belangrijke bijdrage geleverd in dit programma:
– Dragan Bakema: audiotour
– Dinand Warringa stemacteur
– Ubuntu Media: emersive puzzel
– Daniëlle Bakhuis: Young Adult-schrijfster die de teksten voor de tour schreef
– Inge Lub: grafische vormgeving en beeldredactie
– Anne-Lot Kemna: projectleiding bij Komvoor
– Willemijn Zwart: conceptontwikkeling en de onderwijskundige onderbouwing vanuit Komvoor

En dat natuurlijk samen met de toppers Edwin Bergman (ANNO) en Corry Gillissen (Sassenpoort).

De opening

Erg waardevol om het eindresultaat vandaag te bekijken tijdens de lancering, waarbij onder meer Minister van Onderwijs Arie Slob en burgemeester van Zwolle Peter Snijders aanwezig waren. Ook mocht een schoolklas uit Zwolle direct aan de slag met het materiaal én werden wij nog geïnterviewd door RTV Oost over het programma.

Benieuwd naar het artikel en de video van RTV Oost? Bekijk ze via deze link.

Meer info over dit project? Check hier ons portfolio.