Nieuws

Free fall: een gebroken wereld?

Free Fall lesmateriaal sneak peak

Enschede, 2 november 2021

Vandaag verscheen de short film ‘Free fall‘, gebaseerd op het boek ‘Dit kan niet waar zijn‘ van journalist Joris Luyendijk. ‘Free Fall’ geeft een kort kijkje in het fictieve leven van beurshandelaar Tom, op 11 september 2001. 

Bij Khalid en Sophie vertelde Luyendijk hoe deze film van 20 minuten juist door z’n korte lengte en stevige thematiek heel geschikt is voor een gesprek over de ethiek van de markt in het onderwijs. Die handschoen pakt Komvoor natuurlijk graag op!

Daarom hebben we gelijk een korte lesbrief gemaakt, inclusief duidelijke aanduidingen voor het pauzeren en verder spelen van de film. Deze lesbrief is bedoeld voor klas 4/5/6 van havo en vwo. Deze lesbrief is gratis te gebruiken voor leraren in het voortgezet onderwijs.

De film is voor 1,99 voor 48 uur te leen via Vimeo.

De gratis lesbrief download je hier.

Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!