Komvoor heeft inmiddels al een aantal educatieve audiotours voor kinderen mogen schrijven. Zo schreven we onder andere een audiotour voor de Sassenpoort, het Speelgoedmuseum in Deventer en Rijksmuseum Twenthe. Ben je nieuwsgierig naar hoe wij dit aanpakken? Hieronder beschrijven we de acht stappen die wij nemen om een educatieve kinderaudiotour te maken.

1. Vooronderzoek 

De eerste stap bij het maken van een audiotour is het doen van vooronderzoek. Waar gaat de tentoonstelling over? Hoe ziet de tentoonstelling eruit? Welke informatie wil je overdragen? Om deze vragen te kunnen beantwoorden gaan we graag langs in het museum om de tentoonstelling te bekijken. 

2. Conceptontwerp 

Met alle verzamelde informatie die we hebben opgedaan bij het vooronderzoek maken we een schetsontwerp, dit is een voorlopige schets van de verhaallijn. 

3. Feedback

Als de voorlopige schets van de verhaallijn is aangeleverd is het aan de opdrachtgever om feedback te geven.

4. Voorlopig ontwerp

Aan de hand van de gegeven feedback schrijven we een voorlopig ontwerp van de audiotour. 

5. Feedback

Op het voorlopige ontwerp mag wederom feedback worden gegeven door de opdrachtgever zodat de puntjes op i gezet kunnen worden voordat het definitieve ontwerp wordt geschreven. 

6. Definitief ontwerp

De gegeven feedback wordt verwerkt en er wordt een definitief ontwerp aangeleverd. Dit is de tekst die gebruikt gaat worden voor de audiotour.

7. Selectie stemacteurs

Met alleen een script voor de tour zijn we er nog niet. Vanuit Komvoor denken we graag mee over stemacteurs. Wij weten precies welke stemmen werken voor kinderen en welke niet!

8. Audioproductie

Wanneer we een stemacteur hebben gevonden is het tijd om de audiotour op te nemen. Eerst wordt de stem opgenomen. Later kunnen er eventueel nog achtergrondgeluiden onder gezet worden, denk bijvoorbeeld aan voetstappen. Zo maken we de audiotour net iets spannender.

Vanuit Komvoor schrijven wij met heel veel plezier audiotours! Wil je ook graag een nieuwe audiotour? Neem contact met ons op en dan kunnen we samen naar de mogelijkheden kijken.