Voorbeeldprojecten met impact

Impact maken in het onderwijs begint bij een goed verhaal. Met sterk lesmateriaal bereik je niet alleen het onderwijs, maar ook beleidsmakers en de media. Onze voorbeeldprojecten laten zien hoe.

Portfolio
Komvoor werkt voor tienduizend leerlingen per jaar

Materiaal voor honderden scholen en
tienduizenden leerlingen per jaar

Bereik scholen

Komvoor bereikt het onderwijs met leermiddelen met impact. Ons materiaal wordt door honderden scholen door heel het land gebruikt. We hebben korte lijntjes met zo’n 750 scholen door eerdere projecten, en ook van de overige basis- en middelbare scholen in Nederland hebben we up-to-date adressen. Keer op keer blijkt weer dat de manier waarop wij het onderwijs benaderen werkt!

Stoepkrijt voor vrijheid

Stoepkrijt voor vrijheid, overijssel

In opdracht van RTV Oost en het Historisch Centrum Overijssel heeft Komvoor de educatieve invulling van de VrijheidExpress in Overijsel geproduceerd. Stoepkrijt voor Vrijheid is een eenvoudig concept, waarin de VrijheidExpress dagelijks een of meer scholen aan zou doen. Kinderen zouden in de bus foto’s van WO2 uit hun woonplaats een plek geven, en vervolgens buiten de bus Stoepkrijten voor Vrijheid. De beschikbare timeslots voor basisscholen waren binnen anderhalve week na de lancering overtekend.


NB Door de Corona lock-down voorjaar 2020 is de VrijheidExpress gecanceld. Wel is het beschikbare stoepkrijt verspreid onder de aangemelde scholen.

Stoepkrijt voor de vrijheid
Stoepkrijt voor de vrijheid
Komvoor werkt samen met Kennisnet

In samenwerking met partijen als
OCW, curriculum.nu, SLO en Kennisnet

Bereik beleidsmakers

Komvoor laat zien dat goede leermiddelen impact hebben op het landelijke onderwijsbeleid. We zijn op uitnodiging betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe curriculum (Curriculum.nu), we plaatsen regelmatig artikelen en bijdragen over actuele  discussies in het onderwijsveld in vakbladen en we hebben een goede relatie met partijen  als Kennisnet, SLO, Netwerk Digitaal Erfgoed en het Fonds Cultuurparticipatie.

Meerwaarde met meertalig onderwijs

Meertalig onderwijs, taalsensibilisering

In opdracht van de IJsselacademie, kennisinstituut voor streektaal en regionale geschiedenis, heeft Komvoor de afgelopen jaren aandacht gevraagd voor het belang van taalsensibilisering en meertalig onderwijs. Hiervoor is nieuw lesmateriaal ontwikkeld, waarover dit artikel in vakblad MeerTaal verscheen. En met effect: in het nieuwe curriculum is meertaligheid opgenomen als een van de negen grote opdrachten voor taalonderwijs.

Meerwaarde met meertalig onderwijs
Meerwaarde met meertalig onderwijs
Komvoor in de media

Jeugdjournaal, Kidsweek, radio 2 en
Editie NL verslaan onze projecten

Bereik media

Aantrekkelijk onderwijs pakt niet alleen de aandacht van leerlingen. Komvoor heeft laten zien dat ook de media graag aandacht besteden aan inspirerende educatieve projecten. We hebben goede perscontacten bij landelijke en regionale media en veel ervaring met het creëren van media-aandacht voor onze projecten.

Wiesneus

Portfolio

De Wiesneus, een project van het Drentse Huus van de Taol, is een Nedersaksisch kindertijdschirft dat jaarlijks in Maart Dialectmaand verspreid wordt via basisscholen. In opdracht van het Twentehoes introduceerde Komvoor de Wiesneus in Overijssel. In 2020 namen ruim 160 scholen dit tijdschrift af én kwam het Jeugdjournaal filmen op basisschool ’t Schöppert in Hengelo. Ook de Kidsweek en het tijdschrift Onze Taal besteedden aandacht aan de Wiesneus.

Wiesneus
Wiesneus

Ook jouw onderwerp de impact geven die het verdient, niet alleen in de klas, maar ook bij beleidsmakers of in de media?
Met Komvoor komt het voor elkaar.

Bel of mail gerust, voor een eerste kennismaking.
Samen sparren met een kop koffie erbij, dat doen we graag en kost niets.