Oktober is de maand van de geschiedenis. Bij Komvoor vinden wij het uitwerken van geschiedenisprojecten leuk! Wij hebben al meerdere mooie geschiedenis projecten mogen uitvoeren. Dit hebben wij zowel online als offline gedaan. Voor in de klas én op locatie. Voor het basisonderwijs én voor het middelbaaronderwijs. 

Wil jij meer weten over onze geschiedenisprojecten? Hieronder vind je een lijstje;

  • Ridders van Zwartewaterklooster, dit is een educatief raamwerk voor lessen over het Zwartewaterklooster op school en op locatie voor het basisonderwijs. Op het gebied van het Zwartewaterklooster liggen waarschijnlijk 150 ridders begraven. Doormiddel van een speurtocht leren de leerlingen hier over.
  • Free fall is een les voor de bovenbouw van de middelbare school. De les hoort bij de short film Free Fall. De leerlingen leren over de ethiek van de beurs en 9/11. 
  • Gedonder in de Sassenpoort, is een multimediale tentoonstelling in de Sassenpoort in Zwolle. De tentoonstelling is gemaakt voor groep 5 en leert de leerlingen over alle inhoudsdoelen die bij het tijdvak van Steden en Staten hoort. 
  • Lessenserie Zeeuws slavernijverleden. Voor het muZEEum in Vlissingen heeft Komvoor een werkboek ontwikkeld met een daarbij hoorde gastles over het slavernijverleden van Zeeland. Daarnaast heeft Komvoor de gastdocenten getraind om de gastles te kunnen geven.
  • Expeditie Vrijheid, dit is een award winnend methodevervangend lespakket over de Tweede Wereldoorlog geschiedenis van de provincie Overijssel. Uniek aan dit lespakket is het feit dat de leraar per gemeente kan zien welke gebeurtenis uit de buurt past bij het thema van de les.