Zondag 25 september opende de tentoonstelling Marinetti en het futurisme in het Rijksmuseum Twenthe. Nu hebben we als Komvoor inhoudelijk precies 0,0 betrokkenheid bij deze tentoonstelling gehad (wel bij het lespakket erbij overigens) tóch kun je een glimpje van ons opvangen bij je bezoek.

Kinder-audiotour

Onze audiovisueel educatief ontwerper Lotte Schrijvers schreef namelijk de audiotour voor kinderen bij deze tentoonstelling! Geschikt voor kinderen van 8-14 jaar, maar stiekem ook heel leuk voor ‘grote’ mensen. 

Projectleider Jasmijn Wener schreef het volgende over de samenwerking: 

We vonden het een fijne samenwerking met Lotte Schrijvers. Ze kwam met creatieve ideeën en heeft de kinder-audiotour naar wens geschreven.”

Jasmijn Wener

Een stukje uit het script

Over het schilderij op foto wordt er in de audiotour het volgende verteld:

“Nóg abstracter is het schilderij met de groenzwarte bogen, van Giacomo Balla. Het schilderij is niet-figuratief. Dat betekent dat je niet precies weet wat het voorstelt. Welk onderdeel van de oorlog denk je dat hij hier probeert uit te beelden?

Sommige mensen zien in de groenzwarte vormen de drukgolf na een knal. En misschien stellen de blauwe vormen wel kruitdamp voor? Maar Balla? Hijzelf ziet er een geweerschot in. Zie jij het ook?”

Ook graag een educatieve kinderaudiotour in jouw museum? Maken we graag! (En vlot, in dit geval in drie weken van idee naar script & realisatie)