Over Komvoor
Over Komvoor
Missie
Komvoor bedenkt, ontwikkelt en verspreidt, met veel enthousiasme en samen met maatschappelijke partners en het onderwijs, uitdagende leersituaties voor kinderen en jongeren.
Visie
Komvoor werkt out-of-the box maar binnen de kaders van het onderwijs, want methodevervangend werken werkt, op school én daarbuiten.
Doelstelling
Samen maken we leren uitdagend, zintuigelijk en betekenisvol en geven we leerlingen een ervaring voor het leven mee.
Van start
Komvoor startte in 2012 als eenmanszaak ‘Willemijn Zwart Tekst en Advies’. Naast journalistieke teksten en website-content klopte al snel de eerste educatieve opdrachtgever aan: Uitgeverij Blink Educatie startte met een nieuwe lesmethode voor Nederlands, Plot26, en Willemijn werd een van de freelance kern-auteurs.

Eigen plek
In 2016 werd Willemijns eerste dochter geboren. Dat maakte thuiswerken een uitdaging, maar al snel vond ze een plekje in het huidige pand van Enschede Promotie, hartje stad. In die tijd startte Willemijn ook met de inhuur van andere freelancers, voor vormgeving, fotografie of teksten, om samen mooiere resultaten neer te zetten. Ook het bedrijf kreeg meer smoel met een nieuwe naam: Kom voor Taal.

Sprong naar voren
De daarop volgende jaren vonden erfgoedinstellingen, gemeenten en provincies de weg naar Kom voor Taal voor het initiëren en realiseren van educatieve projecten op veel meer gebieden dan taal alleen: ook erfgoed, cultuur en natuureducatie kwamen aan bod en met een fijn team van geweldige freelancers vonden projecten als ‘Expeditie Vrijheid’ en ‘Wiesneus’ hun weg naar honderden scholen in de regio. Ook de naam veranderde bij die bredere ambitie: Komvoor.

Bredere aanpak
In 2020 startte de eerste ‘eigen’ medewerker bij Komvoor: Ellen Peters initieerde en begeleidde educatieve projecten ‘Stoepkrijt voor Vrijheid’ en ‘Onna Ontdekt Zwolle’ en Komvoor maakte zijn eerste ‘kinder-doe-tentoonstelling’: Gedonder in de Sassenpoort. Ook de eerste stagiairs wisten Komvoor te vinden, Caitlin Andriessen en Aaron Visser startten als educatief ontwerpers in opleiding, maar werkten grotendeels vanuit huis.

Bouwen aan een team
Met het thuiswerkadvies startten we in een rustig nieuw kantoor bij ‘Brandstof’ aan het Willem Wilminkplein, maar daar kwam al snel verandering in. Marit Benes startte als onderwijskundige, stagiair Lotte Horst bleek een creatieve én gestructureerde duizendpoot en stagiair Lotte Schrijvers een audiovisueel multitalent. Die konden we natuurlijk niet laten lopen! Ook Evelien Kerkhof werd na haar afstuderen aangenomen in een nieuwe functie: conceptontwikkelaar. Zo kunnen we educatieve projecten inmiddels van conceptontwikkeling tot realisatie, PR en borging met eigen medewerkers realiseren.

En nu verder
Sinds 2022 zijn we gevestigd in Connect-U, aan het Ariënsplein, in een eigen ruimte met daglicht én een deur. Een super fijne en inspirerende omgeving, tegenover de Saxion-pabo en de Academie voor Creatieve Technologie. En onze favoriete freelance vormgever Inge Lub is inmiddels ook ‘gewoon’ bij ons in dienst. Wat een mooi team om samen impact te maken in de aansluiting tussen umwelt en onderwijs!

Onze droom
Wij dromen van onderwijs dat binnenwereld en buitenwereld verbindt, waarin zintuiglijk leren start in de eigen omgeving, maar dat leerlingen leert denken buiten gebaande paden. Beetje bij beetje verfrissen we het reguliere onderwijscurriculum met sprankelende methodevervangende projecten en uitdagende kinder-doe-tentoonstellingen, met verhalende audiotours en spannende speurtochten, tot elke methode-les vervangen is door meer betekenisvol en authentiek materiaal. Daar gaan we voor!

In de media

Pers en media
Expert, spreker of (tafel)gast nodig?
Onze persberichten ontvangen?
Ons team
Join the club
Komvoor heeft geen vacatures. Nooit gehad ook. Onze nieuwe collega’s melden zich gelukkig telkens weer uit zichzelf. Word jij ook blij van wat wij doen?
Vragen staat vrij!
Vragen staat vrij!
Contact
Gelijk even (video)bellen, mailen of een koffieafspraak plannen kan natuurlijk ook.