Menu
Over Komvoor

Over Komvoor

Missie

Vanuit Komvoor deelt Willemijn haar kennis en ervaring om te bouwen aan uitdagende leersituaties voor kinderen en jongeren.

Visie

Willemijn werkt out-of-the box maar binnen de kaders van het onderwijs, want methodevervangend werken werkt, op school én daarbuiten.

Doelstelling

Willemijn maakt leren uitdagend, zintuigelijk en betekenisvol en geeft samen met jou leerlingen een ervaring voor het leven mee.

Willemijn in de media

Hoe geef je slavernij aandacht in het onderwijs?

Wil je aan de slag met slavernij-educatie? Maar weet je niet g...

Hoe maak je lesmateriaal dat aansluit bij het curriculum

Zo maak je lesmateriaal dat aansluit bij het curriculumSte...

Online presentatie van de Nationale Agenda Digitaal Erfgoed

Digitaal erfgoed in de klasEducatief ontwerpbureau Komvoor...

75 jaar VN

Oktober 2020Oktober 2020 bestaat de VN 75 jaar TC Tubantia...

Expeditie Vrijheid Kennisnet

KennisnetKennisnet licht ons project Expeditie Vrijheid ui...

Willemijn live bij RTV Oost over Erfgoedplatform Overijssel

Historisch Centrum OverijsselWe schuiven live aan bij RTV ...

Aan de slag

Komvoor startte in 2012 als eenmanszaak ‘Willemijn Zwart Tekst en Advies’. Naast journalistieke teksten en website-content klopte al snel de eerste educatieve opdrachtgever aan: Uitgeverij Blink Educatie startte met een nieuwe lesmethode voor Nederlands, Plot26, en Willemijn werd een van de freelance kern-auteurs.

Eigen plek

In 2016 werd Willemijns eerste dochter geboren. Dat maakte thuiswerken een uitdaging, maar al snel vond ze een plekje in het huidige pand van Enschede Promotie, hartje stad. In die tijd startte Willemijn ook met de inhuur van andere freelancers, voor vormgeving, fotografie of teksten, om samen mooiere resultaten neer te zetten. Ook het bedrijf kreeg meer smoel met een nieuwe naam: Kom voor Taal.

Sprong naar voren

De daarop volgende jaren vonden erfgoedinstellingen, gemeenten en provincies de weg naar Kom voor Taal voor het initiëren en realiseren van educatieve projecten op veel meer gebieden dan taal alleen: ook erfgoed, cultuur en natuureducatie kwamen aan bod en met een fijn team van geweldige freelancers vonden projecten als ‘Expeditie Vrijheid’ en ‘Wiesneus’ hun weg naar honderden scholen in de regio. Ook de naam veranderde bij die bredere ambitie: Komvoor.

Bredere aanpak

In 2020 startte de eerste ‘eigen’ medewerker bij Komvoor: Ellen Peters initieerde en begeleidde educatieve projecten ‘Stoepkrijt voor Vrijheid’ en ‘Onna Ontdekt Zwolle’ en Komvoor maakte zijn eerste ‘kinder-doe-tentoonstelling’: Gedonder in de Sassenpoort. Ook de eerste stagiairs wisten Komvoor te vinden, Caitlin Andriessen en Aaron Visser startten als educatief ontwerpers in opleiding, maar werkten grotendeels vanuit huis.

Groeistuipen

In de daarop volgende jaren groeide Komvoor BV uit tot een sprankelend team met zo'n acht mensen op de loonlijst en een hand vol stagiairs en afstudeerders aan boord. Het werken met een jong team bracht veel moois, maar bracht ook continuïteitsvraagstukken met zich mee. Maar waar Willemijn vanaf de start in 2012 altijd gedreven werd door inhoudelijke uitdagingen, bestond haar werkweek steeds meer uit HRM- en financiële uitdagingen.

Terug naar de basis

Begin 2023 besloot Willemijn daarom Komvoor BV te ontbinden. Lopende projecten werden afgerond en collega's zochten en vonden ander werk. Veel oud-Komvoor-collega's zijn nu (in dienst of als freelancer) werkzaam voor vroegere opdrachtgevers.

Hiermee heeft Komvoor geen ruimte meer om grotere educatieve projecten op te zetten en uit te voeren, maar Willemijn heeft haar handen wel weer vrij voor eigen educatieve ideeën, workshops en lezingen.

Willemijns droom

Willemijn droomt van onderwijs dat binnenwereld en buitenwereld verbindt, waarin zintuiglijk leren start in de eigen omgeving, maar dat leerlingen leert denken buiten gebaande paden. In al haar werk verfrist ze het reguliere onderwijscurriculum, tot elke methode-les vervangen is door meer betekenisvol en authentiek materiaal. Daar gaat ze voor!

Pers en media

Expert, spreker of (tafel)gast nodig?

Toekomstige persberichten ontvangen?

Ons team

Willemijn Zwart

Join the club

Komvoor heeft geen vacatures. Nooit gehad ook. Onze nieuwe collega’s melden zich gelukkig telkens weer uit zichzelf. Word jij ook blij van wat wij doen?
Vragen staat vrij!

Vragen staat vrij

Deel je vraag, en binnen drie dagen ligt er een passend voorstel bij je op de mat.

Invullen duurt 1 minuutje

Vragen staat vrij

Leuk dat je contact opneemt! Om je zo goed mogelijk te helpen heb ik een paar vragen:

Vragen staat vrij

Vragen staat vrij

Vragen staat vrij

Vragen staat vrij

Ik mail of bel je binnen drie werkdagen met een passend voorstel op basis van jouw wensen, deadline en budget.

Wil je ook voortaan onze maandelijkse Onderwijsupdate ontvangen?

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.