De politiek en jij

Komvoor snapt als educatief projectbureau als geen ander hoe je kennis bij leerlingen brengt. Maar het omgekeerde kunnen we ook: kennis bij leerlingen uitvragen, door middel van een qua tekst en vorm aangepaste vragenlijst; die precies aansluit bij het taalniveau van de doelgroep.
De politiek en jij

De provincie Overijssel timmert stevig aan de weg als het gaat om burgerschap in de brede onderwijskolom. Het effect van verschillende interventies wordt daarbij door middel van vragenlijsten voor en na het burgerschapsonderwijs gemeten. De daarbij gebruikte enquête leende zich alleen minder goed voor kinderen in de leeftijd 8-12 jaar, hoewel die leeftijdsgroep wel een van de drie primaire doelgroepen in de burgerschapseducatieambitie van de provincie Overijssel is.

 

Daarom kreeg Komvoor de opdracht de voor volwassenen geformuleerde enquête te herschrijven en van een laagdrempelige vormgeving te voorzien, om deze geschikt te maken voor inzet in het primair onderwijs.

 

Komvoor leverde hiervoor zowel de enquête voor de basisschoolleerlingen als een handleiding waarin per item uit de enquête inzichtelijk is gemaakt welke parameter hier gemeten wordt. Zo draagt Komvoor bij aan effectiever onderwijs.

Specificaties

Product:

Enquête burgerschapsonderwijs

Vorm:

Vragenlijst voor leerlingen (drukklaar) met handleiding voor onderzoekers.

Bijdrage Komvoor:

Herschrijven van de oorspronkelijke teksten, vormgeving, inclusief de ontwikkeling van laagdrempelige visuele keys om het invullen intuïtiever te laten verlopen.

Betrokkenen:

Caitlin Andriessen (tekst), Aaron Visser (vorm)

Tijdspad:

Februari-maart 2021
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!