De Speelgoedspiegel

Komvoor ontwikkelde voor het Speelgoedmuseum Deventer een interactieve zoek- en denktocht door het museum voor leerlingen vanaf 10 jaar. Ook leuk voor volwassenen!
De Speelgoedspiegel

Veel van de maatschappelijke thema’s die ons nu raken, hebben ook hun reflecties in speelgoed van vroeger en nu. Denk aan stereotype afbeeldingen van verschillende bevolkingsgroepen en etniciteiten, pastel roze duplo, opgeblazen actiefiguren en de omgang met wapens en geweld in speelgoed.

 

In deze op burgerschap gerichte, uitdagende excursie van 90 minuten gaan leerlingen van groep 7-8 en klas 1-2 van het VO in kleine groepjes op zoek naar ‘schurend’ speelgoed in de collectie van het Speelgoedmuseum. Ze presenteren elkaar hun bevindingen en gaan samen in debat over de wisselwerking tussen speelgoed en samenleving. Met als slotvraag: kan en mag alles in speelgoed?

Specificaties

Product:

Interactieve kindertentoonstelling

Vorm:

Zoek- en denktocht door het speelgoedmuseum

Bijdrage Komvoor:

Conceptontwikkeling, materiaalontwikkeling, borging (training educatief vrijwilligers)

Betrokkenen:

Willemijn Zwart (projectleiding, professionalisering), Anne-Lot Kemna (conceptontwikkeling), Caitlin Andriessen (thema’s en collectie).

Tijdspad:

Februari t/m juni 2021.
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!