De Speelgoedwerkplaats

Komvoor ontwikkelde voor het Speelgoedmuseum Deventer de invulling van de educatieve ruimte in het vernieuwde Speelgoedmuseum: de Speelgoedwerkplaats. Hierin kunnen leerlingen van groep 3 t/m 6 zelf aan de slag het het ontwerpproces van hun eigen ambachtelijke speelgoed.
De Speelgoedwerkplaats

Het centrale, educatieve programma in het Speelgoedmuseum Deventer is de Speelgoedwerkplaats.

 

Door middel van een expertwerkvorm verdiepen leerlingen zich in kleine groepjes in de verschillende aspecten van speelgoed. In de Hobbykamer en de Machinekamer van het museum verdiept een groepje zich in Techniek en Innovatie. Ondertussen verkent een ander groepje in de Kinderkamer en de Pronkkamer de wisselwerking tussen maatschappij en marketing: is er zoiets als jongens- en meisjesspeelgoed? Het derde groepje duikt in de Speelzolder en de Verhalenkamer? en ontdekt hoe verbazing en fantasie de sleutel zijn tot speelgoed waar je nooit op uitgekeken raakt.

 

Vervolgens komen de leerlingen samen in de Werkkamer van het Speelgoedmuseum en ontwerpen ze (in heterogene groepjes) hun eigen speelgoed van de toekomst.   

Specificaties

Product:

Interactieve kindertentoonstelling

Vorm:

Drie zoek- en denkbladen, activiteiten voor in drie hoeken in de Werkkamer, gezamelijke intro en afsluiting, start- en slotles voor op school.

Bijdrage Komvoor:

Conceptontwikkeling, materiaalontwikkeling, borging (training educatief vrijwilligers)

Betrokkenen:

Willemijn Zwart (projectleiding, professionalisering), Anne-Lot Kemna (conceptontwikkeling), Caitlin Andriessen (tastbare materialen), Aaron Visser (doorontwikkeling en vormgeving), Eloï Koster (SKVL, huisstijl en inrichting).

Tijdspad:

Februari t/m juni 2021.
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!