Deventer Verhaal

In opdracht van Stichting Deventer Verhaal ontwikkelde Komvoor het educatief concept Museum De Waag en verschillende educatieve concepten plus educatieve invulling op tentoonstellingsniveau voor het nieuw in te richten Speelgoedmuseum Deventer.
Deventer Verhaal

Komvoor kreeg van Stichting Deventer Verhaal een dubbele conceptontwikkelingsopdracht: zowel voor Museum De Waag als voor het Speelgoedmuseum Deventer was een herijking van het educatief aanbod noodzakelijk, waar Komvoor samen met scholen, erfgoedinstellingen, de eigen vrijwilligers en de medewerkers van beide musea zelf de schouders onder gezet heeft, met drie verschillende producten als resultaat.

 

Komvoor ontwikkelde voor Museum De Waag in samenwerking met het educatief ecosysteem in de stad een concept voor een breed educatief aanbod op het gebied van kunstgeschiedenis, op basis van de Topstukkenzaal van Museum De Waag.

 

Voor het Speelgoedmuseum Deventer ontwikkelde Komvoor drie verschillende concepten, voor verschillende doelgroepen (jonge kind, groep 3-6, groep 7-8 t/m klas 1-2), die deels in het museum en deels op de onderwijslocatie uitgevoerd kunnen worden.

 

Ten slotte heeft Komvoor binnen deze opdracht een meerjarig projectplan voor een brede erfgoedleerlijn voor het basisonderwijs in de stad Deventer opgezet, waarmee Deventer Verhaal als erfgoedverbinder ook de educatieve meerwaarde van de aangesloten organisaties steviger vorm kan geven.

Specificaties

Product:

Educatieve concepten

Vorm:

Educatief concept met projectplan en begroting (apart voor Speelgoedmuseum Deventer, Museum De Waag en Erfgoedleerlijn)

Bijdrage Komvoor:

Verkenning ecosysteem, conceptontwikkeling

Betrokkenen:

Willemijn Zwart (verkenning ecosysteem, conceptontwikkeling), Anne-Lot Kemna (inrichting Speelgoedmuseum, verkenning ecosysteem)

Tijdspad:

November 2020 t/m januari 2021
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!