Duurzame ambachten

Komvoor werkt in opdracht van de gemeente Steenwijkerland en in samenwerking met het Platform Duurzame Ambachten, vijf basisscholen, het Cultuurmenu en het Nationaal Park Weerribben-Wieden aan een doorlopende leerlijn over de verschillende ambachten die deze regio rijk is.
Duurzame ambachten

In opdracht van de gemeente Steenwijkerland ontwikkelde Komvoor in voorjaar 2020 het concept voor een doorlopende erfgoedleerlijn duurzame ambachten, met aandacht voor rietteelt, punterbouw, ambachtelijke visserij en kooikers in het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

 

Op basis van dit concept is in 2020-2021 het eerste ‘blokje’ binnen deze leerlijn ontwikkeld en gepilot: riet en water, voor groep 3-4. In dit blokje komen natuur, erfgoed, cultuur in samenhang aan bod, waarbij door taal- en rekenactiviteiten toe te voegen ook tijdens de reguliere lestijd binnen het thema riet en water verder gewerkt kan worden.

 

Doorontwikkeling (van de bouwstenen voor de andere leerjaren) is afhankelijk van de beschikbare middelen.

Specificaties

Product:

Leerlijn duurzame ambachten bestaande uit vier blokjes, waarvan nu één blokje ontwikkeld is: riet en water, voor groep 3-4.

Vorm:

Een rietexcursie onder leiding van een rietsnijder, een werkboekje voor leerlingen, printbladen, Een docentenhandleiding, een handleiding voor excursie-vrijwilliger, een creatieve workshop ontwikkeld en gegeven door Renske Leeuw, inbedding in Cultuurmenu Steenwijkerland en Nationaal Park Scholenprogramma.

Bijdrage Komvoor:

Conceptontwikkeling, materiaalontwikkeling, borging

Betrokkenen:

Marieke ten Berge (projectleiding, tekst), Willemijn Zwart (conceptontwikkeling, borging), Inge Lub (vormgeving), vijf partnerscholen, medewerkers ecosysteem (Cultuurmenu, Platform Duurzame Ambachten, Nationaal Park Weerribben Wieden, Renske Leeuw)

Tijdspad:

Maart t/m mei 2020 conceptontwikkeling, september 2020-juni 2021 realisatie blokje riet en water.
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!