Expeditie Vrijheid

In 2020 vierden we 75 jaar vrijheid. In opdracht van het Platform WO2 in Overijssel ontwikkelde Komvoor Expeditie Vrijheid, een methodevervangend lespakket over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel.
Expeditie Vrijheid

De verplichte methode-inhouden over WO2 richten zich over het algemeen op gebeurtenissen en personen elders in Nederland of de wereld. Komvoor bedacht het concept Expeditie Vrijheid, waarbij in samenwerking met tien partnerscholen en de verschillende WO2-musea en instellingen in Overijssel een methodevervangend lespakket van zes lessen ontwikkeld werd. In deze zes lessen wordt de reguliere lesstof over WO2 behandeld, maar aan de hand van voorbeelden, personen en bronnen uit Overijssel. Ook zit in elke les een expeditie-opdracht, waarin kinderen zelf op zoek gaan naar de verhalen van oorlog en vrede uit hun eigen dorp of wijk. Hierbij gaan kinderen fysiek de buurt in, mar wordt ook gebruik gemaakt van digitaal erfgoed. Elke les sluit af met een burgerschapsopdracht.

Specificaties

Product:

Methodevervangend lespakket van zes lessen over WO2 in Overijssel

Vorm:

Digitale invulbare pdf’s voor leerlingen, digitale docentenhandleiding, printbladen, A0-poster voor in het klaslokaal, om alle gevonden bronnen op en omheen te ordenen. Bijdrage Komvoor: conceptontwikkeling en realisatie, borging bij Historisch Centrum Overijssel.

Omvang:

10 partnerscholen en 178 deelnemende scholen in Overijssel.

Betrokkenen:

Willemijn Zwart (projectleiding), Silke Polhuijs (teksten), Annet Scholten (onderwijskundige), Inge Lub (vormgeving), Julia Wolters (bronnenonderzoek).

Tijdspad:

Conceptontwikkeling najaar 2018, lancering januari 2020.
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!