Historisch Museum Ommen

In opdracht van het Historisch Museum Ommen verzorgt Komvoor tekst en vormgeving voor de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Ommen en omgeving, aansluitend bij de inhouden voor geschiedenis in het basisonderwijs.
Historisch Museum Ommen

Dankzij een grote bijdrage van de provincie Overijssel en de gemeente Ommen heeft het Historisch Museum Ommen flink uit kunnen breiden. Een grote nieuwbouw, inclusief locatie voor de historische vereniging en overdekte ‘sluis’ naar het nabijgelegen tolhuis biedt alle ruimte voor een aansprekende presentatie van de geschiedenis van Ommen en omgeving.

 

Het Historisch Museum Ommen wil hierbij met name ook basisscholen van een betekenisvol aanbod voorzien en heeft er daarom voor gekozen de indeling van de permanente historische tentoonstelling te koppelen aan de tien tijdvakken van de Canon van de Nederlandse geschiedenis, zoals die de laatste jaren gangbaar geworden is in het basisonderwijs.

 

Komvoor werkt samen met de interne vrijwilligers en bestuursleden van het Historisch Museum Ommen aan de totstandkoming van deze permanente tentoonstelling, waarbij Komvoor zorgt voor een aansprekende inrichting, met passende A-, B- en C-teksten en vormgeving voor de doelgroep 9-14-jarigen.

Specificaties

Product:

Inrichting permanente tentoonstelling.

Vorm:

3 A-teksten, 12 B-teksten, de 30 belangrijkste C-teksten (overige C-teksten worden intern geproduceerd), vormgeving inclusief routing en signing in het museum.

Bijdrage Komvoor:

Planning, projectleiding, tekst en vorm.

Betrokkenen:

Willemijn Zwart (projectleiding), Caitlin Andriessen (tekst), Aaron Visser (vormgeving).

Tijdspad:

Mei t/m juni 2021.
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!