Leerlijn VN

In samenwerking met het Vredespaleis in Den Haag en dankzij ondersteuning van het Vfonds heeft Komvoor een leerlijn over de Verenigde Naties ontwikkeld. De doorlopende leerlijn VN biedt leerlingen van 4 tot 12 jaar de kans te leren over vrede, solidariteit en internationale ontwikkeling.
Leerlijn VN

Komvoor ontwikkelde ter gelegenheid van 75 jaar VN (op 24 oktover 2020) een doorlopende leerlijn over de VN, met activiteiten voor groep 1 t/m 8. Kinderen leren verschillen positief te benaderen en ontwikkelen zich als wereldburger. Deze leerlijn is een waardevolle voorbereiding op bezoek aan het Vredespaleis in Den Haag, waar de VN in Nederland gezeteld is.

 

Het lesmateriaal van de leerlijn VN is onderverdeeld in lesjes voor elke leeftijdsgroep, maar de afsluitende opdracht is groepsoverstijgend: net als bij de VN internationaal samengewerkt wordt, kunnen leerlingen uit verschillende klassen dat natuurlijk ook!

 

Elke leeftijdsgroep eindigt zijn les met een creatieve opdracht, passend bij de inhouden van de les en de leeftijd van de leerlingen. De creatieve ontwerpen van de kinderen krijgen vervolgens weer een plek in de groepsoverstijgende eindopdracht: een gezamenlijk spel over de VN.

 

De leerdoelen van de verschillende lessen zijn gebaseerd op de SLO-notitie over burgerschapsonderwijs, voruitlopend op het domein burgerschap binnen Curriculum.nu. In alle groepen wordt op hun eigen niveau stilgestaan bij een positieve attitude ten opzichte van verschillen tussen mensen en nieuwsgierigheid naar de ander.

Specificaties

Product:

Leerlijn

Vorm:

Digitaal invulbaar lesmateriaal (vier niveaus) met printbladen en docentenhandleiding; papieren spelposter ‘Vrijkrijt’, online te bestellen.

Bijdrage Komvoor:

Concept, fondsenwerving, samenwerking ecosysteem, realisatie, website en PR.

Betrokkenen:

Ellen Peters (concept en fondsenwerving), Marieke ten Berge (projectleiding, teksten), Andra Nijman (illustraties en design), Christien Uringa (Vredespaleis).

Tijdspad:

Juni 2020 (concept en subsidieaanvraag) tot september 2021 (start)
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!