Lessenserie Zeeuws slavernijverleden

Komvoor ontwikkelde voor het Maritiem muZEEum in Vlissingen een uitgebreide gastles met voorbereiding en verwerking op school. Vrijwilligers van het muZEEum krijgen zo handvatten om leerlingen uit groep 7-8 kennis te laten maken met het slavernijverleden.
Lessenserie Zeeuws slavernijverleden

Het Maritiem muZEEum Vlissingen is Canonmuseum voor verschillende canonvensters uit de vroegmoderne tijd: de VOC & WIC, Michiel de Ruyter en het slavernijverleden. Dat laatste onderwerp is gelijk ook het lastigste om in goed onderwijs te vatten. Veel leraren voelen zich handelingsverlegen om het onderwerp slavernij goed aan bod te laten komen in hun onderwijs.

 

Daarom heeft het muZEEUm aan Komvoor de opdracht gegeven een uitgebreid gastlespakket te ontwikkelen, samen met deskundigen op het gebied van slavernij-educatie.

 

Aansluitend op dit lespakket wordt een workshopdag georganiseerd waar zowel vrijwilligers van het muZEEum als leraren uit het basisonderwijs hands-on tools aangeboden krijgen om met het canonvenster slavernijverleden aan de slag te gaan.

Specificaties

Product:

Lespakket canonvenster slavernijverleden voor groep 7-8

Vorm:

Leerkrachtenhandleiding met startles en slotles (invulbare en printbare pdf’s), gastles door educatief vrijwilliger van het muZEEum, borgingsworkshops voor vrijwilligers en leerkrachten.

Bijdrage Komvoor:

Materiaalontwikkeling, borging (training educatief vrijwilligers en leraren basisonderwijs)

Betrokkenen:

Marieke ten Berge (projectleiding), Maria Reinders-Karg en Andrea Kieskamp (Stichting Stil Verleden, slavernijeducatoren), Eva Selij (vormgeving), Arthur Scheijde (illustraties).

Tijdspad:

September 2020 t/m januari 2021; professionalisering wegens lock-down opgeschort.
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!