Onna ontdekt Zwolle

In opdracht van ANNO | Museum in de Maak ontwikkelde Komvoor Onna, een schattige avatar om jonge kinderen (0-6 jaar) de stad Zwolle en haar erfgoed te laten ontdekken.
Onna ontdekt Zwolle

Onna ontdekt Zwolle is een prentenboekje voor het jonge kind, waarin dreumesen, peuters en kleuters met hun ouders en verzorgers op zoek kunnen naar Zwols erfgoed. In veertien prenten ontdekt Onna verschillende locaties in de stad Zwolle. De heldere berijming van Daniëlle Bakhuis, met een rustig metrum en een vast rijmschema biedt jongste kinderen houvast in het zich eigen maken van de prosodie van het Nederlands. Kinderen vanaf 1,5 jaar kunnen de gebouwen en figuren op de prenten herkennen en voor kinderen vanaf drie jaar is het zoeken en tellen van de Zwolse muntjes op elke pagina een ontdekkingsreis op zich.

 

Komvoor ontwikkelde het concept Onna ontdekt Zwolle voor het Zwolse stadsmuseum ANNO en nam ook de projectleiding en de samenwerking met ouders en jonge kinderen in de stad Zwolle voor zijn rekening. Het boekje is ontwikkeld als cadeautje bij de inschrijving van een nieuwe stadsinwoner (bij geboorte of verhuizing), maar is inmiddels ‘overal’ in Zwolle te koop.  Ook siert Onna de MeeMaakBus van Stichting Allemaal Zwolle, en is er een interactieve Onna-route door Zwolle uitgezet.

Specificaties

Product:

Prentenboekje

Vorm:

Hard-copy boekje, oplage eerste druk: 4.000 exemplaren

Bijdrage Komvoor:

Conceptontwikkeling en realisatie

Betrokkenen:

Willemijn Zwart (conceptontwikkeling), Ellen Peters (projectleiding), Ruben Gringhuis (illustraties), Daniëlle Bakhuis (teksten), Inge Lub (vormgeving) en Anne-Lot Kemna (projectafronding)

Tijdspad:

Maart 2020 (concept) tot januari 2021 (oplevering)
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!