Stoepkrijten voor vrijheid

In 2020 vierden we 75 jaar vrijheid. In samenwerking met RTV Oost en het platform WO2 in Overijssel ontwikkelde Komvoor het concept Stoepkrijten voor Vrijheid, een activiteit voor schoolklassen in de Freedom Tour van 1 tot 17 april 2020.
Stoepkrijten voor vrijheid

Overijssel is in 1945 in zeventien dagen bevrijd. Bij de herdenking van 75 jaar vrijheid zou een Freedom Tour door Overijssel trekken, een voor een langs de bevrijde gemeenten. In deze Freedom Tour (1 tot en met 17 april 2020) zou deze karavaan ook veel basisscholen aandoen.

 

Komvoor regelde het educatief programma vanuit deze Freedom Tour, met een burgerschapsspel en een interactieve activiteit: Stoepkrijten voor Vrijheid.

 

Wegens de lock-down die toen van kracht was, is de programmering echter aangepast, waardoor dit project niet in deze vorm uitgevoerd is.

Specificaties

Product:

Educatief programma Freedom Tour.

Vorm:

Quiz voor in de bus, met voor elke leerling een whiteboardje voor interactie, stoepkrijt voor alle leerlingen, inspiratie-A3 voor het stoepkrijten, vrijwilligershandleiding. Bijdrage Komvoor: conceptontwikkeling, materiaalontwikkeling, werving, planning en afstemming met deelnemende scholen, communicatie over afgelasting.

Bijdrage Komvoor:

Conceptontwikkeling, materiaalontwikkeling, werving, planning en afstemming met deelnemende scholen, communicatie over afgelasting.

Betrokkenen:

Willemijn Zwart (projectleiding en teksten), Andra Nijman (vormgeving en illustraties)

Tijdspad:

Conceptontwikkeling najaar 2019, lancering april 2020 afgelast.
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!