Uit de lucht

In opdracht van Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland ontwikkelde Komvoor het concept ‘Uit de lucht’, een educatief aanbod voor groep 7-8 van het basisonderwijs over de luchtoorlog in hun eigen buurt.
Uit de lucht

De luchtoorlog komt tot op heden niet of nauwelijks aan bod in de reguliere geschiedenismethodes. Dat kan anders. Elke school in Nederland heeft wel ergens in de omgeving een verhaal van een crash uit WO2. De dag van die crash (die dus per school kan verschillen!) is daarmee hét aanknopingspunt voor een onderwijsdag over de luchtoorlog.  Een dagvullend programma waarin de geschiedenis van de luchtoorlog boven Nederland aan bod komt, maar ook taal (Morse-code, het NAVO-alfabet), rekenen (met windrichting, snelheid, valversnelling) burgerschap en cultuureducatie (het ontwikkelen van een monument).

 

Door slim gebruik te maken van een database waarin historische verenigingen lokale informatie invullen, wordt het lesmateriaal op maat gegenereerd, waarbij leerlingen in de intro-, taal- en rekenactiviteiten ook toegespitst op hun eigen crashsite beetje bij beetje ontdekken wat er bij hen in de buurt gebeurd is.

 

Dit concept, ontwikkeld door Komvoor, is tot stand gekomen met een groot aantal WO2-musea verspreid in Nederland, en partnerscholen uit verschillende provincies.

Specificaties

Product:

Concept

Vorm:

Concept, projectplan met begroting.

Bijdrage Komvoor:

Conceptontwikkeling, verkenning educatief ecosysteem, werven en betrekken partnerscholen.

Betrokkenen:

Ellen Peters (projectleiding), Noortje Brummelhuis (projectondersteuning), Willemijn Zwart (concept).

Tijdspad:

Conceptontwikkeling november 2020-januari 2021.
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!