Zilte herinneringen

In opdracht van de provincie Zeeland ontwikkelde Komvoor het concept ‘Zilte herinneringen’, een verhalend ontwerp voor groep 7-8 waarin leerlingen de Zeeuwse WO2-geschiedenis leren kennen.
Zilte herinneringen

De meivakantie start. Vijf vrienden uit groep acht gaan waaieren uit over de provincie Zeeland, de ene logeert bij familie in Hulst, de ander gaat aan het werk bij een boer nabij de Sliedam. Natuurlijk houden ze contact, ze appen en snapchatten volop!

 

Een voor een stuiten de tieners op een bijzonder verhaal, een apart voorwerp of een raadselachtig monument. Wat is hier gebeurd? Ze delen hun vragen met hun vrienden, en daarmee ook met de participerende schoolklas: tijd voor onderzoek!

 

Aan de hand van digitale erfgoedbronnen en voorgeselecteerd materiaal ontdekken leerlingen uit heel Zeeland stap voor stap de Zeeuwse WO2-geschiedenis, van inundatie tot slag om de schelde en van de gevechten bij de Sloedam tot de vele jonge mannen die nadat ze tekenden om de rest van Nederland te helpen bevrijden, jaren naar Nederlands-Indië gezonden werden..

 

Dit concept, ontwikkeld door Komvoor, hopen we in de toekomst in samenwerking met partnerscholen in Zeeland en de verschillende WO2-musea en instellingen in deze provincie door te ontwikkelen tot breed inzetbaar lesmateriaal, toegankelijk voor alle Zeeuwse basisscholen.

Specificaties

Product:

Educatief concept

Vorm:

Educatief concept, met projectplan met begroting.

Bijdrage Komvoor:

Conceptontwikkeling, verkenning educatief ecosysteem, werven en betrekken partnerscholen.

Betrokkenen:

Ellen Peters (projectleiding), Willemijn Zwart (concept), Inge Lub (schetsontwerp).

Tijdspad:

Conceptontwikkeling zomer 2020.
Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!