Een lege agenda

De afgelopen maanden heb ik binnen Komvoor hard gewerkt aan het afronden van de laatste grote lopende projecten, voor onder andere Rijksmuseum Twenthe, Overijssel Overzee en Concordia. Daarmee is de agenda van Komvoor inmiddels “leeg”. Een unicum, in elf jaar ondernemen. En dat geeft ruimte.

Eindelijk weer ruimte

Ruimte om naast toezichthoudende, politieke en bestuurlijke taken ook weer mijn “vak” op te pakken: ik start begin september op Het Stedelijk Lyceum Zuid als docent Nederlands, met enkele bovenbouwklassen. En dat begint gelijk te borrelen.

Volop lesideeën

Van spelfouten in de krant tot jongeren die uit de boekwinkel weggestuurd worden, van phishing mails uit Chat GPT tot de argumentatieschema’s in VI, van influencers die matchfixing ‘verkopen’ tot literaire podcasts… Ik kan geen media meer ‘consumeren’ zonder dat de lesideeën me om de oren vliegen. En daar krijg ik energie van!

Drastisch besluit: projectstop

Daarom heb ik een vrij drastisch besluit genomen. Tot nader order neem ik even geen nieuwe projecten aan. Natuurlijk kun je nog steeds bij me terecht als je graag een educatief project tot een succes wil maken. Ik koppel je dan graag aan oud-collega’s binnen Komvoor, die met heel veel passie hun schouders onder nieuwe projecten zetten.

Gouden tip: mijn oud-collega’s

Vormgever Inge Lub (www.ingeving.nl) blijft de allerbeste ooit voor jouw educatieve project, oud-afstudeerders en oud-collega’s pakken inmiddels ook zelfstandig projectleiding en educatieve teksten op (mail even naar willemijn@komvoor.nl voor contactinfo). En freelancers uit mijn netwerk zoals toegankelijketekstenschrijfster Silke Polhuijs (www.vetteteksten.nl) en onderwijskundige Marieke ten Berge (www.mariekeontwikkelt.nl) helpen je zeker ook graag bij je project.