Nieuws

Pers aanwezig bij pilot Speelgoedspiegel

Dankzij Komvoor heeft Museum De Waag en het Speelgoedmuseum aandacht gekregen in de media: De Stentor (AD) en RTV Oost kwamen langs bij een pilot van het programma Speelgoedspiegel.

Komvoor ontwikkelt niet alleen educatieve programma’s, maar helpt organisaties ook met de PR en borging van het ontwikkelde lesmateriaal. Zo ondersteunde Komvoor het Speelgoedmuseum Deventer in de persaandacht voor het programma Speelgoedspiegel, door contact te zoeken met onze relaties bij RTV Oost en De Stentor. Op de dag van de pilot was ook begeleiding vanuit Komvoor ter plaatse aanwezig, om te ondersteunen bij de opnames en geschikte quotes voor de pers. Nieuwsgierig? Check het artikel bij RVT Oost, de Stentor (achter betaalmuur) en de fotoreportage van het AD. Op ons Instagramkanaal zie je bij ‘In de media’ (stories) nog enkele plaatjes achter de schermen.

De pilots

7 oktober werd er een pilot uitgevoerd van het programma ‘De Speelgoedspiegel’. De kinderen kregen bij deze pilot extra veel aandacht, want RTV Oost en De Stentor waren er ook bij! Ondanks de grote camera’s deden de kinderen het geweldig. Komvoor is momenteel hard bezig om alle feedback van de pilots te verwerken en het programma nóg beter te maken dan het al was. De vrijwilligers van musea en de kinderen van de basisscholen hebben fantastisch werk geleverd en daarmee geholpen bij de optimalisatie van de educatieve programma’s.

Het speelgoedmuseum

Wat kunnen de kinderen leren van speelgoed en hoe is het te koppelen aan maatschappelijke onderwerpen? Welk speelgoed zou je nooit weggooien en hoe zou jij zelf speelgoed ontwerpen? Dat ontdekken de kinderen in het Speelgoedmuseum. Nieuwsgierig naar de educatieve programma’s? Leer meer op de site van het Speelgoedmuseum Deventer.

Museum De Waag

Hoe is de geschiedenis van Deventer terug te zien in kunst en wat valt er op aan de kunstwerken? De leerlingen leren over de historie van portretten, hoe was het te zien dat mensen rijk waren? Wat was vroeger echte schoonheid en hoe kan het dat schilderijen werden vervalst en toch verkocht voor ontzettend veel geld? De kinderen leren in Museum De Waag over ‘echt’ en ‘nep’. Nieuwsgierig naar deze educatieve programma’s? Je kunt ze boeken op de website van Museum De Waag.

Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!