Deze week hebben alle deelnemende scholen aan ‘Stoepkrijt voor Vrijheid’ de door hen zelf ontworpen en door Andra Nijman geïllustreerde spelposter ontvangen.

Door leerlingen ontworpen

De leerlingen van CDS het Kompas in Nieuwleusen bedachten een spelvorm lijkend op mens-erger-je-niet: leerlingen vormen in groepjes een team en moeten gezamenlijk de finish bereiken.

De leerlingen van CDS de Hoogengraven de spelvorm met 75 cirkels, voor elk van de 75 jaren dat de VN 24 oktober 2020 bestaat, verspreid over de wereldkaart.

De leerlingen van de Kluinveenschool in Wierden bedachten zes thema’s waarover leerlingen verschillende vragen kunnen beantwoorden. Ook deze thema’s en vragen hebben een plek gekregen in het spel.

Verschillende tekeningen van leerlingen van de Generaal van den Boschschool in Willemsoord en de Ds. G. Doekesschool in Hardenberg hebben ook een plekje op de poster gekregen.

Een echte ‘verenigde’ productie dus, van scholen uit alle windstreken!

Over dit project

Stoepkrijt voor Vrijheid is een project dat Komvoor ontwikkeld en uitgevoerd heeft in opdracht van de IJsselacademie, met dank aan subsidie van het vfonds en het Platform WO2 in Overijssel.