Wiesneus, het Nedersaksische kindertijdschrift voor basisscholen, brengt ook dit jaar weer een toffe editie uit. Het kindertijdschrift besteedt aandacht aan de Nedersaksische streektalen en neemt kinderen mee op een leerzame reis. Ze kunnen aan de slag met rijmpjes, liedjes, verhaaltjes en kleurplaten in het dialect uit hun regio. Deze zijn niet alleen te lezen, maar ook te luisteren! Wiesneus is beschikbaar in het Drents, Gronings, Overijssels en Achterhoeks.

Dialectmaand

In maart is het Dialectmaand. Door te lezen, spelen en luisteren naar het tijdschrift, wordt streektaal onder de aandacht gebracht bij de kinderen. De kinderen ervaren dat streektaal net als Nederlands een échte taal is. Het is bijvoorbeeld hartstikke leuk dat kinderen na het lezen van Wiesneus kunnen kletsen met hun opa’s en oma’s in het Twents.

Wiesneus bestellen

Bij Komvoor regelen we de distributie voor Wiesneus 2022 (Overijssels). De tijdschriften kunnen vanaf eind februari worden verstuurd, maar je kan nu al bestellingen plaatsen voor basisscholen in Overijssel. Via deze link kan je alle gegevens invullen om de tijdschriften te bestellen. De tijdschriften zijn helemaal gratis voor basisscholen!

Let op! Komvoor regelt alleen de Overijsselse versie van Wiesneus 2022.

Andere streektalen


Voor vragen over het tijdschrift en andere bestel mogelijkheden kan er contact worden opgenomen met Komvoor. koffie@komvoor.nl