Nieuws

Wiesneus 2022 komt eraan!

Ook in 2022 is de Wiesneus gratis te bestellen voor Overijsselse basisscholen via Komvoor.

Wiesneus, het Nedersaksische kindertijdschrift voor basisscholen, brengt ook dit jaar weer een toffe editie uit. Het kindertijdschrift besteedt aandacht aan de Nedersaksische streektalen en neemt kinderen mee op een leerzame reis. Ze kunnen aan de slag met rijmpjes, liedjes, verhaaltjes en kleurplaten in het dialect uit hun regio. Deze zijn niet alleen te lezen, maar ook te luisteren! Wiesneus is beschikbaar in het Drents, Gronings, Overijssels en Achterhoeks.

Dialectmaand

In maart is het Dialectmaand. Door te lezen, spelen en luisteren naar het tijdschrift, wordt streektaal onder de aandacht gebracht bij de kinderen. De kinderen ervaren dat streektaal net als Nederlands een échte taal is. Het is bijvoorbeeld hartstikke leuk dat kinderen na het lezen van Wiesneus kunnen kletsen met hun opa’s en oma’s in het Twents.

Wiesneus bestellen

Bij Komvoor regelen we de distributie voor Wiesneus 2022 (Overijssels). De tijdschriften kunnen vanaf eind februari worden verstuurd, maar je kan nu al bestellingen plaatsen voor basisscholen in Overijssel. Via deze link kan je alle gegevens invullen om de tijdschriften te bestellen. De tijdschriften zijn helemaal gratis voor basisscholen!

Let op! Komvoor regelt alleen de Overijsselse versie van Wiesneus 2022.

Andere streektalen


Voor vragen over het tijdschrift en andere bestel mogelijkheden kan er contact worden opgenomen met Komvoor. Contactpersoon: Demi Sengers, educatief ontwerper i.o. Mail: demi@komvoor.nl

Succesvolle samenwerken met het onderwijs, komvoor

7 inzichten

Ook impact met educatie? Download deze 7 gratis inzichten om succesvol samen te werken met het onderwijs!

Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Privacy & Komvoor

Komvoor ontwikkelt en verspreidt educatief materiaal. Door je naam en mailadres achter te laten, kunnen we je nu het door jou opgevraagde materiaal toesturen en kunnen we je in de toekomst benaderen voor nieuwe projecten. Door je naam en mailadres achter te laten ga je daarmee akkoord.

 

Ook gegevens die je eventueel uit jezelf met ons deelt, zoals adres of telefoonnummer, slaan we op.

 

Ben je nieuwsgierig welke gegevens we over jou in ons systeem opgeslagen hebben, of wil je graag in de toekomst geen mail meer van ons ontvangen? We horen het graag en regelen het direct.

 

Onze complete privacy policy vind je hier. Vragen, klachten, tips of meer informatie? Mail naar privacy@komvoor.nl.

Ook impact met educatie? Met deze zeven inzichten werk je succesvol samen met het onderwijs!