Grip krijgen op het basisschoolcurriculum en de kansen die dat voor jou biedt? Jouw educatieve aanbod zo aanpassen dat het scholen juist tijd bespaart in plaats van extra tijd kost? En voortaan elk jaar opnieuw een logisch onderdeel van het curriculum van scholen worden? 

Dat leren we je graag! 

Samen rijke leeromgevingen creëren

Methodevervangend werken is een van de belangrijkste uitgangspunten in veel projecten van Komvoor. Wij geloven dat deze benadering scholen én educatieve aanbieders helpt samen rijke leeromgevingen voor leerlingen te creëren en daarom delen we deze kennis graag met zoveel mogelijk educatoren en educatieve ontwikkelaars in het ecosysteem rondom scholen. 

Workshop ‘Methodevervangend werken werkt’ 

Om deze kennis zo toegankelijk mogelijk te maken voor het educatieve veld, hebben we een standaardworkshop ontwikkeld: ‘Methodevervangend werken werkt’. Bijvoorbeeld Cultuureducatie Enschede koos ervoor deze workshop aan te bieden aan de educatoren van de culturele organisaties in de stad én aan zzp-aanbieders, in een gezamenlijke sessie. Deze werd hoog gewaardeerd!

Poster helpt bij methodevervangend werken

Komvoor werkt al langer aan het wegnemen van drempels in de samenwerking tussen educatieve aanbieders en het onderwijs. In 2022 ontwikkelden we daarom de poster ‘Bouwstenen basisonderwijs voor educatieve aanbieders’. Deze poster biedt educatoren houvast in het selecteren van passende inhoud uit de eigen collectie voor de verschillende leeftijdsgroepen. 

Deze poster hoort eigenlijk thuis aan de wand van élke educatieve afdeling in Nederland. Daarvoor is deze op A0-formaat (dat is groot!) te bestellen in ons magazijn, voor 229,- per stuk. 

Speciaal voor deelnemers aan de workshop ‘Methodevervangend werken werkt’ hebben we een mini-versie van deze poster, ‘slechts’ A2-formaat, ontwikkeld, zodat je tijdens de workshop een handzaam formaat van de poster bij de hand hebt.

Kosten

De workshop ‘Methodevervangend werken werkt’ duurt circa 2 uur (in overleg) en is geschikt voor groepen van 5 tot 15 deelnemers. Deze workshop kost 1.290,-, inclusief A2-poster voor elke deelnemer. Deze prijs is exclusief btw en reiskosten.

Maatwerk

Liever een maatwerktraject voor een training die precies aansluit bij de wensen van jou en je collega’s? Dat kan natuurlijk ook. Komvoor gelooft dat we samen verder komen en deelt daarom graag haar kennis over nieuwe onderwijsvormen (augmented reality, immersief leren, maar ook tastbaar en zintuiglijk onderwijs), nieuwe didactieken (onderzoekend en ontwerpend leren, taalgericht vakonderwijs, S&V-model). Dit soort workshops zijn eigenlijk altijd maatwerk. Neem daarom even contact op met jouw vraag en behoefte, en dan proberen we op basis daarvan met een mooi voorstel te komen. 

Natuurlijk kun je ook uit onze kennisbank vol met artikelen over onderwijsinnovatie al veel informatie halen.